web-dizajn

Web dizajn

Iz iskustva tijekom dosadašnjeg rada, možemo reći da je klijentu jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija stavka pri izradi web stranice - vizualni izgled. To je i razumljivo s obzirom na to da su istraživanja pokazala da, kada klijent dolazi na vašu web stranicu informirati se o uslugama koje nudite, on će u prvih 5 sekundi provedenih na stranici steći dojam o vama i u većini slučajeva već tada odlučiti hoće li vam pružiti povjerenje u potencijalnoj suradnji.

Svrha svake web stranice je prezentacija informacija, usluga i robe, kojima se želite istaknuti na tržištu te je zbog toga važno da vaša web stranica zadovoljava današnje standarde te vizualno na najbolji način predstavi vašu tvrtku.

Vaša zadaća pri izradi web dizajna

S obzirom na to da ste se odlučili na izradu web stranice u svrhu prezentacije vašeg poslovanja, sigurno ste već u glavi zamislili koncept izgleda vašeg weba: boje koje želite da dominiraju stranicom, stvari koje biste željeli istaknuti, možda i razmještaj elemenata unutar dizajna... Ako je to istina, vašu biste ideju trebali prenijeti na papir. Bilo da napišete vašu zamisao u obliku natuknica ili da skicirate Vašu zamisao, bilo kakav oblik predodžbe zamišljenog koncepta bit će od velike pomoći pri izradi vizualnog idejnog rješenja vaše web stranice. Ako pak nemate konkretne zamisli izgleda vašeg budućeg weba ili mislite da bismo mi to kvalitetnije odradili, sam proces će potrajati nešto dulje zbog procesa istraživanja tržišta kako bismo shvatili na koji način najbolje prezentirati vašu poslovnu ideju, a konačni sud u kojem smjeru krenuti ipak ćete donijeti vi nakon što vam predložimo nekoliko idejnih rješenja.

Naš dio posla...

Nakon konačnog dogovora s vama kao klijentom o smislu i cilju projekta, naš dio posla obuhvaća izradu UI (User Interface) i UX (User Experience) dizajna. Ova faza obuhvaća samo izradu grafičkog rješenja vaše web stranice te se ne ulazi u proces kôdiranja web stanice. Tijekom ove faze izrađuje se grafički dio projekta te se pomoću alata kao što je Adobe Photoshop radi na vizualnom segmentu. U ovom dijelu cjelokupnog procesa izrazito je bitna komunikacija između klijenta i kupca kako bi se na vrijeme utvrdile vaše želje. Svaki kasniji zahtjev za izmjenom grafičkog dijela projekta oduzima naše vrijeme i vaš novac zato je bitno ovome pristupiti vrlo ozbiljno.

Osim usluge web dizajna, u sklopu grafičke prezentacije vašeg poslovanja možemo uključiti i sljedeće:

  • kreiranje logotipa
  • izrada grafičkih dodataka za profile na društvenim mrežama (Facebook cover, prezentacijske sličice za usluge...)
  • dizajniranje grafičke pripreme za promotivne materijale (posjetnice, memorandumi, kuverte, katalozi...)
  • dizajniranje pripreme za oglase, plakate, letke, brošure...

Nakon što je ova faza projekta gotova, kreće se u proces programiranja tijekom kojeg vi kao klijent sudjelujete u mnogo manjoj mjeri. Prva sljedeća faza je izrada web stranice tijekom koje programeri izrađuju prezentacijske web stranice bez dinamičkih svojstava, a nakon toga na red dolazi nešto što zovemo izrada web aplikacija, faza tijekom koje, ako je tako dogovoreno s klijentom, stranici dajemo dinamička svojstva kako bi klijent bez poznavanja programskog koda mogao izmjenjivati sadržaj svoje web stranice.

Naša specijalnost su sve vrste web i grafičkih riješenja. Izgradimo dobre stvari zajedno.
Obratite nam se s povjerenjem.