Poslovanje

Sedam razloga zašto vaše poduzeće treba web stranicu

Ovih dana je izrada poslovne web stranice ili web shopa lakša nego ikada prije. Ne košta previše, vaša online trgovina nema ograničeno radno vrijeme i jedan je od najboljih načina oglašavanja vašeg brenda. Osim ako se vlasnik manjeg poslovnog subjekta i niste zainteresirani za rast vašeg brenda, posjedovanje web stranice je prijeko potrebno.

Imati poslovnu web stranicu ne znači samo prodavati proizvode ili usluge – to također znači dati nešto vrijedno potencijalnim kupcima.

Ako i dalje niste sigurni trebate li imati web stranicu kako bi vaše poduzeće moglo rasti, ovo su neki od razloga zašto svaki posao treba imati web stranicu:

1. Vaši kupci to očekuju

Čak i da je ovo jedini razlog na ovoj listi – bilo bi dovoljno. Razmislite o tome. Biste li vi vjerovali nekom poduzeću koje nema web stranicu? U današnjem digitalnom svijetu, ako nemate web stranicu, kupci bi mogli otići drugdje. Studije pokazuju da 30% kupaca uopće neće razmatrati kupnju kod poduzeća koje nemaju web stranicu.

Prije sklapanja posla ili kupovine robe/usluge, kupac će se detaljno informirati o potencijalnim prodavačima/davateljima usluga. Internet je najbrži i najbolji način za takvo što. Ako niste prisutni i kvalitetno prezentirani na internetu, kupac će jednostavno otići kod nekoga tko je. Da, prisutnost nije jedina važna stvar. Kvaliteta prezentacije je jednako bitna. Kupac će htjeti znati zašto je vaše poduzeće jedinstveno, koje proizvode/usluge nudite, jasne upute o procesu obavljanja usluge, način na koji vas brzo i lako može kontaktirati te mnogo drugih stvari koje vam može omogućiti samo prisutnost na internetu.

2. Potvrda vašeg poslovanja

Čak 90% kupaca preko interneta tvrdi da online recenzije utječu na njihove potrošačke odluke. Vaša web stranica može sadržavati iskustva prethodnih klijenata što potencijalne kupce može nagnati da se odluče za vas, a ne za nekoga od vaše konkurencije.

Kada vas već potencijalni kupci traže na internetu, uključenje recenzija vaših klijenata na web stranici je odličan način da impresionirate potencijalne kupce.

3. Kontrolirate imidž vašeg poduzeća

Istina je na da možete kontrolirati ono što se o vama piše na društvenim mrežama, ali možete utjecati na javnu percepciju tako što ćete kreirati vlastitu priču putem vaše web stranice.

Poslovni blog pomaže vlasnicima poslovanja da pošalju poruke pred svoju publiku brže nego kroz npr. letke ili brošure.

4. Vaša konkurencija ima web stranicu

Studije su pokazale da jednom kada kupac ima jasnu ideju onoga što trebaju ili žele, početi će istraživati o tome. Njih 81% će otići na internet tražeći ono što su naumili kupiti, a posebno će se posvetiti recenzijama drugih korisnika istog proizvoda/usluge.

Dakle, ako niste prisutni na internetu, potencijalnim kupcima dajete razlog da odu vašoj konkurenciji.

5. Ne postoji radno vrijeme

Nitko ne voli raditi u 3 ujutro, ali neki ljudi vole tada kupovati ili istraživati dostupne prodavače/davatelje usluga za robu/uslugu koja im je potrebna. Posjedovanje poslovne web stranice ili online trgovine znači da ste u kontaktu sa svojim kupcima cijelo vrijeme – 24 sata na dan, 7 dana tjedno, 365 dana u godini.

Online trgovina može značiti dramatičan porast prodaje, posebno ako se potencijalni kupci nalaze i stotinama kilometara daleko od vaše fizičke trgovine. Prisustvo na internetu također podržava marketinške kampanje, korisničku podršku, izgradnju odnosa s klijentima, diže svijest javnosti o vašem poslovanju.

6. Pojaviti ćete se među rezultatima Google pretraživanja

Razmotrite ovo: 81% kupaca će prije same kupnje napraviti istraživanje o željenim proizvodu/usluzi. To znači da će otići na Google i pretraživati ključne riječi.

Ako nemate poslovnu web stranicu, ne postoji šansa da će netko pretraživajući Google naći na vaše poduzeće. Ali ako imate web stranicu, možete ju optimizirati za internetske pretraživače te tako višestruko povećati šansu da se web stranica vašeg poduzeća pojavi među prvima u rezultatima Google pretraživanja. Na taj način, doći ćete do više potencijalnih kupaca.

7. Izlog vaših proizvoda i/ili usluga

Ne samo da možete napraviti virtualni izlog u kojemu potencijalni kupci mogu vidjeti vaše proizvode i/ili usluge, nego možete kreirati kratke video uratke ili PDF datoteke kao instrukcije za korištenje proizvoda/usluga koje prodajete/pružate te tako kupcima dati razlog da izaberu vas ispred konkurencije.